Vakanties op de elektrische fiets: wij zijn er gek op! Heerlijk genieten van een mooie omgeving met de zonnestralen op je gezicht; fijner dan dat wordt het niet. Zit je eraan te denken om een vakantie op de elektrische fiets te plannen, maar weet je nog niet zo goed welke bestemmingen daarvoor geschikt zijn? Voor alle liefhebbers van stedentrips en elektrische fiets vakanties maakten wij een overzicht! Vandaag in onze blog: 4 perfecte steden voor een vakantie met de elektrische fiets!

Op vakantie met de elektrische fiets? Ga naar…

Valencia

Waar een stedentrip naar Spanje enkele jaren geleden bijna standaard leidde naar Barcelona of Madrid, kiezen steeds meer vakantiegangers ervoor zich wat zuidelijker te begeven. Valencia is hot en bovendien ontzettend geschikt voor een vakantie op de elektrische fiets! De Costa Blanca staat bekend om haar aangename klimaat, waardoor het ook in het voor- en najaar een prima bestemming is voor een vakantie op de elektrische fiets. Op de e-bike door de stad is heerlijk, maar ook het achterland rondom Valencia leent zich uitstekend voor lange fietstochten. Omdat je natuurlijk profiteert van de trapondersteuning van je elektrische fiets, kun je gemakkelijk alle highlights van de omgeving bekijken! Sla ook zeker de ‘’Ciudad de Artes y Ciencias’’ niet over; een complex iets buiten het centrum waar je bijzondere moderne bouwwerken vindt die samen de ‘’Stad van de Kunst en Wetenschap’’ vormen.

Berlijn

De hoofdstad van onze oosterburen staat bekend als cool en rauw: Berlijn mag daarom zeker niet ontbreken in dit overzicht! De Duitse hoofdstad is een geweldige plek om rond te touren op je elektrische fiets dankzij de goede fietspaden en de mooie omgeving. Cultuurliefhebbers komen in Berlijn gegarandeerd aan hun trekken! Bezoek bijvoorbeeld het parlementsgebouw ‘’Reichstag’’ en natuurlijk de Muur. Op de elektrische fiets kom je langs tal van hippe wijken waar je struikelt over de concept stores, koffietentjes en restaurants.

Kopenhagen

Denemarken telt meer dan 12.000 kilometer aan fietsroutes en staat ook wel bekend als een van de beste landen voor een fietsvakantie. Reden genoeg dus om op de elektrische fiets te stappen en een bezoekje te brengen aan Kopenhagen! Wie de Deense hoofdstad opzoekt op Google zal al snel foto’s aantreffen vol schattig gekleurde huisjes aan het water. Dit is de bekende wijk Nyhavn. Je vindt hier ontelbaar veel fijne terrassen en het is dan ook een heerlijke plek om uit te rusten. Wanneer je naar Kopenhagen gaat met je elektrische fiets, zul je verstelt staan als je ziet hoe fijn het is om hier te fietsen. In het centrum zul je relatief weinig auto’s tegenkomen, terwijl het aantal aangelegde fietspaden juist relatief hoog is. De beste manier om Kopenhagen te verkennen? Dat is dus op de e-bike!

zoenen frankrijk Previous post Franse cultuur & gewoontes: 5 dingen die moet weten
zonsondergang Next post Zorgeloos op vakantie