Valencia is anders dan Madrid en Barcelona

Stel je eens voor, een mooie zomer, strand en zee. En natuurlijk de felle zon die je stralend tegemoet komt. Je bent net wakker geworden van een geweldige nacht en je staat met een heerlijke kop koffie op je balkon van het hotel. Het eerst wat je opvalt is hoe bruisend het is zo vroeg in de ochtend. Je ziet al best veel mensen wat mensen lopen en je groet ze lachend terwijl een oud vrouwtje naar je zwaait. De mensen hier zijn zo aardig en gastvrij.
Spanje heeft veel mooie plekken maar één van de mooiste plekken in Spanje is Valencia. Naast Madrid en Barcelona is Valencia de 3 na grootste stad van Spanje. En één van de meest drukst bezochte havensteden in Europa. Het leeft en bruist in Valencia. En met een goede reden. Het heeft namelijk heel veel bijzondere bezienswaardigheden.

Bijzondere bezienswaardigheden

Het zijn er eigenlijk te veel om zo even op te noemen. Naast lekker eten heb je een aantal unieke dingen in Valencia die je nergens anders in de wereld kan zien en beleven. La Lonja bijvoorbeeld is de top keuze van alle historische gebouwen in Spanje. Je hebt daarnaast ook het drukbezochte en unieke Mercado Central, dat is een markt wat in 1928 was ontstaan. Op het gebied van archeologie is In het archeologisch centrum L’Almoina Centro Arqueológico de historie van de stad Valencia tot in details bekijken.
Het is een plaats waar je vele vis en zee gerechten kan eten. En natuurlijk kopen. Een mix van allerlei kleuren, geuren en mensen. Je kan ook de meest bijzondere vissen en andere zeedieren kopen. Een andere specialiteit zijn de bijzondere fruitsoorten die je daar kan kopen en veel worden verkocht.
Een tapasbar geeft je de mogelijkheid om wijn te proeven en te genieten van de atmosfeer. Maar misschien wil je iets actiever en iets wat letterlijk je adem wegneemt. Valencia is namelijk in het bezit van iets unieks. Namelijk de l oceanogràfic . Het is het grootste (en dit is eigenlijk nog een understatement) aquarium van Europa.

Groot, groter, grootst

En het is heel bijzonder. Je hebt vaker de “onderwater werelden” die je ergens anders ook kan zien in Europa. Maar dit is enorm. Stel je eens voor 45.000 verschillende wezens waaronder 500 verschillende soorten. Hoe groot en stevig moet het gebouw niet zijn om al die dieren te onderhouden? Het mooie en bijzondere is dat ze allerlei klimaten en leefomstandigheden nabootsen. Zodat de dieren in hun natuurlijk habitat kunnen leven.
Het is namelijk verdeeld in meerdere gebouwen. En elk gebouw heeft allerlei verschillende ecosystemen die worden nagebootst zoals de Noordpool en de Rode Zee. Het is iets wat je zeker moet zien als je in Valencia bent. Zelfs als je niet zoveel met de oceanen hebt is het gebouw zelf indrukwekkend. Als je meer van de groene natuur houdt dan de zee, dan is Albufera Natural Park weliswaar een betere keuze.

Lokale gerechten

Albufera Natural Park bezit het grootste meer in Spanje en huist allerlei verschillende en zeldzame vogels. Het is een natuurlijk habitat voor vele andere diersoorten waaronder verschillende soorten paling. Dit park is ook de perfecte plek om echte lokale delicatessen te proeven zoals Paella en Arroz a Banda.

Een unieke stad

Met zoveel mooie en verschillende vakantie gebieden is het soms lastig om een keuze te maken. Je kan natuurlijk altijd naar je vaste plek. Maar als je eens wat anders wilt. Iets unieks wilt beleven. Iets wat je de rest van je leven blijft herinneren dan is Visit Valencia wel iets voor jou.