De vakantieperiode is een populair moment voor inbrekers jouw kostbare bezittingen uit huis mee te nemen. Zorgeloos op vakantie met een goed beveiligde woning. Welke maatregelen kan je nemen om woninginbraak tijdens de vakantie te voorkomen?

Social media berichten

Bijna iedereen maakt gebruik van Facebook of andere social media. Veel mensen vinden het leuk andere mede te delen dat zij op vakantie gaan. Leuk om laten weten aan je vrienden en familie, maar het kent ook een keerzijde. Je bericht wordt gezien bij iedereen binnen je vrienden-lijst bij het delen zijn ook vrienden van vrienden het bericht. De kans is hierbij groot dat er een Potentiële inbreker is die er gebruik van maakt. Je gaat tenslotte op vakantie. De inbreker plant de inbraak zorgvuldig en doet een poging. Dit wil je voorkomen. Pas op met met dergelijke vakantie-berichten op social media.

Bewakingscamera installeren

Voorkom inbraak met een IP camera. De IP camera is een moderne bewakingscamera voor binnen en buiten het huis. IP staat voor Internet Protocol. Met een dergelijke camera heb je live toegang tot de beelden via een met internet verbonden device, zoals een smartphone of tablet. De meeste IP camera’s bieden de functionaliteit op gewaarschuwd te worden op het moment iemand het huis nadert. Je krijgt dan een bericht op je smartphone of tablet. Als je op reis bent, ga je niet snel overvliegen naar je huis in Nederland. Wel kan je de politie of buren alarmeren. Verstandig is om een de beelden te verbinden met een smartphone van een familielid of de buren. Hierdoor kan je ongestoord van de vakantie genieten. Tenslotte, ook wanneer een goedwillende postbode het huis nadert zal je een bericht ontvangen. Loos alarm. Verbind de beelden daarom altijd door naar bijv. een familielid.

Bewakingslicht om het huis

Met bewakingslicht schrik je potentiële inbrekers af. Als het donker is en de sensoren signaleren beweging in de buurt van het huis, zal het licht gaan branden. Inbrekers gaan liever ongezien te werk, daarom is de kans groot dat inbrekers jouw huis met rust laten.

Deuren op slot

Maak het inbrekers niet te makkelijk. Doe altijd de deuren en ramen op slot als je weggaat, ook al verlaat je voor een klein moment het huis om bijv. de hond uit te laten of boodschappen te doen. Dit moment gebruiken inbrekers al te graag om jouw woning binnen te komen. Met iets eenvoudigs als een creditcard kunnen zij het huis binnen komen. Voordat je het weet zijn al je kostbare bezittingen weg. Het overkomt bewoners dagelijks. Vanzelfsprekend sluit je alle deuren en ramen als je op vakantie gaat. Goed hang- en sluitwerk is een vereiste. Je kan goeden sloten herken aan het politie-certificaat.