In het Caribische zeegebied ligt het zonovergoten eiland Cuba. Cuba, het land dat bekend staat om de Cubaanse sigaren, rum, suikerriet plantages, zonovergoten stranden en het swingende en culturele Havana.

Cuba is tevens een land met een roerige geschiedenis. Zo kennen we Cuba ook van de koude oorlog, Fidel Castro en het tot op heden schenden van de mensenrechten waar organisaties als Amnesty International actief actie tegen voert.

Cuba is dan ook meer dan alleen de bounty stranden en mooie natuur die je er vindt. Het culturele aspect, de bevolking en historie die Cuba kenmerkt is evenzo belangrijk om kennis mee te maken en voegt een extra dimensie toe wanneer je er op vakantie heen gaat.

Het land bestaat uit het hoofdeiland Cuba, omringd door een groot aantal kleinere eilanden. De kleinere bounty eilandjes, zoals bijvoorbeeld Cayo Levisa en Cayo Jutias, kun je bijvoorbeeld prima aandoen indien je echt wil luieren en bijkomen. De omgeving in het zuiden van het eiland is meer bergachtig met pieken tot wel 2.000 meter. Diegene die willen duiken op Cuba kunnen terecht op vele verschillende plaatsen rondom het gehele eiland. De diversiteit die Cuba biedt maakt het dan ook zeer geschikt voor verschillende soorten vakanties.

De hoofdstad van Cuba, Havanna

De hoofdstad van Cuba is het bruisende Havana. De stad biedt de meeste mogelijkheden op het gebied van muziek en dans in heel Cuba. Uit de vele bars en kroegen klinken de melodieën van o.a. Cubaanse jazz en salsa.

Havana werd gesticht in het jaar 1514. Gedurende de 17de en 18 eeuw werd Havana steeds belangrijker door de toename in handel van slaven en suiker. Het is nu de grootste en belangrijkste stad van Cuba.

Je hoeft geen historicus te zijn om te genieten van de kunst en cultuur die de stad biedt. Zodra je door het oude gedeelte van de stad loopt, dan proef je de historie vanzelf wanneer je de Spaans koloniale gebouwen ziet, aaneengeweven door nauwe straatjes en Cubanen die her en der de hete zon vermijden. Hier beleef je de geschiedenis van het land al door er alleen maar doorheen te lopen.

Beleef de jaren 50 opnieuw op Cuba

Je ziet ze overal rijden. Klassieke oude auto’s waarvan je ze normaal gesproken af en toe nog wel eens in een film ziet voorbij komen. Deze oldtimers zijn nog voor het handelsembargo geïmporteerd uit de Verenigde Staten en worden met veel zorg onderhouden.

Je beleeft de jaren 50 opnieuw wanneer je deze klassieke auto’s ziet rondtoeren. Zo zie je o.a. de oude modellen van Ford, Chrysler, Cadillac, Packard. Het probleem dat de Cubanen hierbij moeten omzeilen is het feit dat de onderdelen van deze oldtimers niet meer gemaakt worden. Met veel vernuft worden deze auto’s keer op keer gerepareerd om zo deze klassieke auto’s rijklaar te houden.

Previous post Rondreis Egypte
Next post Wat zijn uw reisbenodigdheden