Ik ga op reis en neem mee… is een populair geheugenspelletje, vooral leuk met grote groepen. Onbewust spelen we dit spelletje heel vaak, maar dan zonder anderen. Want waar je ook heen gaat, voor je gaat vraag je jezelf altijd af: wat moest ik allemaal meenemen? Ben ik iets vergeten? Niets is vervelender dan er halverwege achterkomen dat je je portemonnee, sleutels of belangrijke papieren vergeten bent. Check daarom altijd voor je weggaat altijd goed je tas, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Juiste tas

Als je op reis gaat is het ook heel belangrijk om de juiste tas mee te nemen. Er bestaan veel verschillende tassen, maar niet elke tas is voor elke gelegenheid even geschikt. Als je veel kleine voorwerpen bij je hebt, is het bijvoorbeeld niet handig om een tas zonder vakjes mee te nemen. En als je veel bagage hebt, is het verstandig om een ruime, comfortabele tas bij je te hebben. Het kiezen van een verkeerde tas kan zorgen voor veel ongemak en irritatie.

Als je de juiste tas gekozen hebt en er zeker van bent dat je niets bent vergeten, kan de reis beginnen. Of je nu met de bus, trein, auto of fiets gaat, stippel je route met zorg uit zodat je niet verdwaalt. Houdt je tas te allen tijde goed in de gaten, want dieven zijn overal. Ook gebeurd het vaak dat mensen een tas vergeten in het openbaar vervoer. Neem in dat geval contact op met de klantenservice van de vervoersmaatschappij, maar verkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen.

Checklist

Op reis gaan is leuk en spannend, maar er zijn veel dingen waar je aan moet denken. Bereid je goed voor en kies de juiste reisbenodigdheden. Er zijn vele sites die je kunnen helpen met het plannen van je reis, het maken van een checklist en het aanschaffen van reisbenodigdheden. Maar vergeet ook de maatregelen niet die je thuis kunt uitvoeren wanneer je langer van huis bent. Het is bijvoorbeeld goed om inbrekers uit je huis te houden met de aanschaf van goede bewakingscamera’s.

Previous post Zonovergoten Cuba
Next post Vliegtickets Suriname? Boek ze snel.