Sportief en ontspannen zeilen

Varen in Kroatië is genieten van rust en een prachtige omgeving. Zeilen is de hoogst ultieme manier om sportief bezig te zijn en toch volledig tot rust te komen, vooral in een mooie omgeving. Op de stille wateren met je partner samen of alleen tussen golven en de wolken boven je. Er zijn heel veel bestemmingen te bezeilen, maar voor intensief genieten ga je naar Kroatië Want zeilen in Kroatië is op en top genieten van deze mooie watersport.

Zeilvakantie Kroatië

Kroatië is een snelgroeiend toeristisch landschap. De groei heeft niet alleen te maken met de aantrekkelijke prijzen maar grotendeels ook met het fenomenale natuurschoon dat dit grondgebied rijk is. Voor zeilers is Kroatië een paradijs! Met meer dan 1000 eilanden en eeuwen oude rotsen, baaien en ruïnes is er evenveel te zien op de helderblauwe zee van dit Zuid Europese grondgebied. Omdat Kroatië fors heeft geïnvesteerd in havens en aanlegplaatsen in het gehele continent zijn de voorzieningen up to date en modern, wat het genot van de zeilvakantie nog meer ten goede komt. De plaatselijke VVV heeft het splinternieuwe Kroatië omgedoopt tot de ‘Caraïben van Europa ‘en niet voor niets, want zeilen in Kroatië is op en top genieten van rust en natuur.

Eigen boot of boot huren

Wanneer je niet zelf over een boot beschikt, of deze niet mee wilt nemen naar Kroatië, zijn er talloze mogelijkheden om een zeiljacht, zeilboot of catamaran te charteren. Mocht je zelf een boot hebben zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid. Check de zeilboot goed na en vervang oude zeilen desnoods door nieuwe zeilen om goed beslagen ten ijs te komen. Omdat het een groeiende economie is, zijn de prijzen beperkt en kunt u eindeloos genieten van een mooie zeilvakantie, zonder werkelijk hoge onkosten. De verscheidene Marina’s bieden u een warm welkom en zijn van alle moderne voorzieningen thuis. Voordeel van het huren van een boot is dat je het vervoer van je zelf per vliegtuig kunt doen. Met de luchthavens Zadar en Split zit je al snel in het middelpunt van Kroatië. Maar ook met de auto zit je binnen een uurtje of tien al langs de helderblauwe zee.
Je kunt er voor kiezen om altijd vanuit één thuishaven te vertrekken, maar ook voor een tour langs de vele eilanden. Zoals al genoemd; zeilen in Kroatië is op en top genieten van rust en milieu, dus neem dan vooral ook de tijd om de variëteit van de gevarieerde baaien en eilanden te visiteren. Het Zuid Europese vaste land bied je heerlijke witte standen en eten en nuttigen tegen aantrekkelijke prijzen. Kroatië is amuseren, dus mits je nog zoekt naar een zeilbestemming voor dit kalenderjaar, denk dan eens aan Kroatië.

Previous post Efficiënt je backpack inpakken
cursus zakelijk engels Next post Wonen en werken in Londen: Tips voor Expats