WAAROM PHUKET?

Een blauwgroene zee, witte zandstranden en een tropische vegetatie … Niet voor niets heeft Phuket wereldwijd de reputatie verworven één van de mooiste Aziatische eilanden te zijn. Op dit tropische eiland is er voor ieder wat wils. Het biedt een waaier aan ontspanningsmogelijkheden in een paradijselijke omgeving: watersport, golf, karting, ‘dolce farniente’, shopping, talrijke restaurants, uitgaansmogelijkheden, uitstappen op zee of op het eiland zelf … De meeste hotels bieden u de beste spa oorden en verkwikkende behandelingen.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat, dat varieert naargelang het seizoen en de streek.Aan de westkust (Phuket, Khao Lak, Krabi, Koh Lanta, Koh Phi Phi, Koh Yao en PhangNga) valt het ‘warme’ seizoen tussen maart en mei; de temperatuur loopt dan overdag op tot rond de 30°. In juni brengt de moesson uit het zuidoosten iets lagere temperaturen en is het vochtiger. Tijdens het regenseizoen (van mei tot oktober) blijven de temperaturen vrij hoog, maar stijgt de vochtigheidsgraad. Af en toe zijn er hevige, meestalkorte regenbuien. Het ideale seizoen loopt van november tot februari: het is dan droog en iets frisser. Op Koh Samui is het regenseizoen, hevig maar van korte duur, tussen november en januari. Het eiland Samui kent gedurende het grootste deel van het jaar een warm en zonnig klimaat. De warmste en droogste periode ligt tussen februari enjuni. Het gunstige seizoen loopt tot de maand oktober, maar vanaf juli wordt de hitte getemperd door korte verfrissende buien, meestal op het einde van de dag. De Golf van Thailand (Hua Hin, Pattaya, Najomtien) geniet een zonnig microklimaat. Opgelet, in het noorden kan het van november tot februari ’s nachts fris zijn.

HET GEANIMEERDE CENTRUM VAN PHUKET

PATONG BEACH

Aan de westkust van Phuket, de meest bruisende badplaats van het eiland. Uitgestrekte baai met een mooi wit zandstrand en omzoomd door palmbomen. Patong staat bekend voor zijn restaurants, bars, winkeltjes, … en zijn nachtmarkt. Grote verscheidenheid aan watersporten.

TEN ZUIDEN VAN PATONG

TRI TRANG BEACH

Op 3 km van Patong. Rustig strandje bezaaid met koraalriffen (zwemmen enkel mogelijk bij laagtij).

RELAX BAY Op 5 min. ten zuiden van Patong Beach. Le Meridien Phuket Beach Resort heeft deze kleine afgelegen baai helemaal voor zich. Grote waaier aan sportactiviteiten.

KARON BEACH

Ten zuiden van Patong, op 10 min. per ‘tuk-tuk’ van Patong. Mooie, brede stranden en fijn zand en ook een klein centrum met winkeltjes en restaurants. Ideaal voor een familiale vakantie.

KATA BEACH

Gelegen in een grote baai met blauw water en fijn zand. Een romantisch eilandje op zwemafstand maakt deze paradijselijke omgeving nog mooier. Bars en restaurants in het dorpje Kata Center.

NAI HARN BEACH

Het is het meest zuidwestelijke strand van Phuket. De kleine baai is een rustige verblijfplaats met enkele winkeltjes en terrasjes.

RAWAI BEACH

Tussen Rawai Beach en de haven van Chalong ligt het prachtige hotel Evason dat uitkijkt op het eilandje ‘Bon’ (exclusife voor de hotelklanten) met zijn brede witte zandstranden. Patong ligt op 25 min. per taxi. Phuket Town ligt dichterbij.

FRIENDSHIP BEACH

In het uiterste zuiden van het eiland. Smal, door imposante palmbomen omzoomd strand. In de nabijheid liggen de haven van Chalong en Patong (op 40 min.). Phuket Town ligt dichterbij.

CAPE PANWA

Langs de zuidoostkust, op slechts 15 min. van Phuket Town. Cape Panwa is bekend voor zijn prachtige witte zandstranden.

TEN NOORDEN VAN PATONG

KAMALA BEACH

Op 8 km ten noorden van Patong. Lang wit zandstrand in de schaduw van palmbomen. Kamala Beach is ook alom bekend bij surfers. Verschillende gezellige en goedkope restaurantjes in het nabij gelegen vissersdorp.

SURIN BEACH

Langgerekte witte zandstrand ten noorden van Patong met grote naaldbomen, of ‘casuarina’, die veel schaduw bieden! Op het strand verschillende restaurantjes. Bij hoogtij een aanrader voor snorkelaars.

PANSEA BEACH Prachtig kader van heuvels en palmbomen met een buitengewoon strand met zilverwit zand. Patong ligt op 20 min. per taxi.

BANG TAO BEACH – LA LAGUNA

Op 30 min. ten noorden van Patong. Fijn zandstrand begrensd door casuarina bomen en een prachtige lagune waar het zalig zwemmen is. Er waait er constant een lichte bries die surffanaten aantrekt.

NAITHORN BEACH

Ver verwijderd van alle drukte. Dit strand straalt rust en schoonheid uit en is schitterend gelegen tussen de Andamanzee en de met jungle bedekte bergen.

NAI YANG BEACH

Ten noordoosten van Phuket. Het maagdelijke lange strand van Nai Yang maakt deel uit van het gelijknamige Nationaal Park. Verschillende exotische planten en bomen en het koraalrif wemelt er van kleurrijke vissen.

MAI KHAO BEACH

Het is het grootste witte zandstrand van het eiland, gelegen ten noorden van de luchthaven van Phuket. Tijdens het droge seizoen komen de reusachtige zeeschildpadden hier hun eieren leggen.