Over Suriname

Suriname is gelegen in Zuid-Amerika en grenst aan de Atlantische Oceaan. De buurlanden van Suriname zijn Guyana, Frans-Guyana en Brazilië. Iets minder dan de helft van de totale bevolking van het land woont in de hoofdstad Paramaribo. Deze stad met ongeveer een kwart miljoen inwoners is gelegen aan de kust. Wanneer je een vliegticket Suriname boekt zul je vaak landen op het vliegveld enkele tientallen kilometers van Paramaribo vandaan.
Suriname was vroeger een kolonie van Nederland en daar zijn vandaag de dag nog vele invloeden terug te vinden. Zo wordt er nog steeds Nederlands gesproken in het land en hebben veel steden en dorpen  Nederlandse namen. Vroeger werd Suriname ook wel Nederlands-Guyana genoemd.

Flora en fauna

Hoewel Suriname vier keer groter is dan Nederland heeft het maar een fractie van het aantal inwoners van Nederland. Dit komt omdat een groot deel van Suriname nog bestaat uit ongerepte natuur in de vorm van tropische regenwouden. Dankzij het zachte klimaat in combinatie met hevige regenbuien is het voor vele dieren en planten goed vertoeven.

Vliegen naar Suriname

Vliegtickets Suriname heb je tegenwoordig al voor een paar honderd euro. Vele vliegmaatschappijen bieden vluchten vanaf Amsterdam aan die rechtstreeks naar Paramaribo vliegen. Vluchten met een overstap zijn ook beschikbaar maar zijn vaak duurder en hebben een langere reistijd dan een directe vlucht. Wanneer je buiten de vakantieperiodes een vliegticket Suriname boekt kun je voor 400 euro al een retourticket krijgen. Het verblijf en andere kosten in Suriname zijn relatief laag omdat het land nog redelijk goedkoop is.

Previous post Wat zijn uw reisbenodigdheden
hotel drenthe Next post Wat is er zo leuk aan motorreizen?