Italië staat bij heel veel mensen hoog op de verlanglijst om er nog eens naar toe te gaan voor een geweldige vakantie. In het land van pizza’s, pasta’s, schepijs en cappuccino’s kan er naast de goede gastronomie een enorme hoeveelheid aan cultuur en natuur op gedaan worden. Niet voor niets heeft iedereen het altijd over Bella Italia! Er zijn heel veel bijzondere plekken in Italië te vinden die allemaal enorm veel bezienswaardigheden hebben. Natuurlijk is het in deze tijd waar een tweede corona golf aan de gang niet aan te raden om naar het buitenland op vakantie te gaan, maar hopelijk kunnen we ons volgende zomer wee vrij bewegen en weer naar het buitenland op vakantie gaan.

Relaxen op het strand

Natuurlijk kun je in Italië ook heerlijk relaxen op het strand en genieten van een zonvakantie. Een dagje strand is altijd heel ontspannend en zeker in een mooi land als Italië. Zonnebrand mee, hippe Serengeti zonnebril op de neus en genieten maar. Af en toe even het water in om af te koelen, wat wil een mens nog meer! En dan in de namiddag heerlijk borrelen en eten op het strand met vrienden of familie, zo komt een mens echt tot rust. Maar Italië heeft veel meer te bieden dan alleen maar zon en zee.

Rijk aan cultuur

Neem Rome, dit is een stad dat gewoon een groot open lucht museum is op elke hoek van de straat is er wel een bezienswaardigheid. Italië staat ook bekend om de hoeveelheid bekende bezienswaardigheden, wat te denken van het Colosseum, de toren van Pisa, de Sixtijnse kapel en de waterstad Venetië. In Italië raak je als toerist nooit uitgekeken want elke streek of stad heeft een bijzondere schoonheid te bieden. Italië heeft een enorm uitgebreide keuze aan accommodaties. Zo kan er op een camping gestaan worden, een villa gehuurd worden of in een hotel een vakantie gehouden worden. Het Gardameer en de Adriatische kust zijn uitermate geschikt om er een zonvakantie aan door te brengen in het mooie Italië. Dit culturele land is immens populair voor een vakantie of stedentrip, maar desondanks zijn er nog onbekende plekken in Italië te vinden zoals de regio Le Marche!

Onbekende plaatsen

Zoals al beschreven is Italië enorm populair als vakantieland, maar zijn er nog steeds plekken die als onbekend worden beschouwd zoals de regio Le Marche. Deze regio heeft een schitterende natuur met prachtige baaien en een mooie kust met hele steile kliffen. De omliggende dorpjes ademen nog het echte ouderwetse Italië uit. Er kan heerlijk gegeten worden in een van de restaurants die gerund worden door de lokale bevolking. Doordat deze regio nog relatief onbekend is zijn er weinig toeristen te vinden, maar het toerisme is hier in opkomst. Ook de prijzen voor drank en eten zijn hier nog niet zoals in de toeristische plaatsen van Italië, door de opkomst van het toerisme zal dat snel veranderen. Al met al maakt dit onbekende gedeelte van Italië het toch mogelijk om er een zonvakantie in door te brengen tijdens de zomermaanden.