Tropisch Nederland

Bij tropisch Nederland zullen veel mensen automatisch denken aan de paar warme of hete dagen die wij in ons land kennen. Toch is dat niet waar het hier om zal gaan omdat het in dit geval over de tropische delen van het koninkrijk zal gaan. Een vakantie op Bonaire of Curacao bijvoorbeeld of een van de andere Antilliaanse eilanden die bij Nederland of het koninkrijk horen.

Afgezien van de bestuurlijke verbintenis die zes van de Antilliaanse eilanden met Nederland hebben, zullen deze eilanden u een heerlijke tropische vakantie kunnen bieden. De kraakheldere zee met haar bijzondere bewoners zal samen met het heerlijke tropische klimaat een uitzonderlijk vakantie paradijs bieden. Zeker als u in staat bent om een last minute Curacoa of Bonaire vakantie te vinden, kunt u voordelig op vakantie gaan naar dit bijzondere deel van de wereld. Het feit dat u een last minute Bonaire of Curacao vakantie boekt betekend natuurlijk dat u voordelig op vakantie kunt gaan maar niet dat u ook minder kunt genieten van de zon en de zee. Het zijn deze elementen die een vakantie naar deze tropische bestemmingen bijzonder en een bovenal onvergetelijk avontuur maken.

Dat u een stukje tropisch Nederland bezoekt is danken aan het feit dat deze eilanden in het zuidelijk deel van de Caribische zee liggen op ongeveer twaalf graden boven de evenaar. Door het constante warme klimaat op deze eilanden zijn door de jaren heen koraal riffen ontstaan waar bijzondere planten en dieren leven. Vooral Bonaire wordt door duikers druk bezocht die de meest bijzondere koraal riffen ter wereld kunnen bewonderen. Ook rond Curacao zult u veel koraal riffen aantreffen waar duikers hun hart op kunnen halen aan de vele bijzondere dieren die daar leven. Daarnaast zal dit grotere eiland waar meer mensen wonen, ook een veel langere historie van bewoning hebben. Hiervan zijn tot op de dag van vandaag veel voorbeelden te vinden en die bevinden zich niet altijd in een museum. Het historische centrum van Willemstad waarvan u bij een last minute Curacao vakantie kunt genieten is bijvoorbeeld een World Heritage Site van de UNESCO. Daarnaast zijn er ook veel overblijfselen van de oudste bewoners en natuurlijk van de Nederlandse aanwezigheid op het eiland te vinden. Bij een last minute Bonaire reis zal natuurlijk een bezoek aan het met behulp van het Wereld Natuur Fonds opgericht National Marine Park niet mogen ontbreken.

Deze internationale erkenning van de bijzondere natuurlijke en culturele hoogtepunten van deze heerlijk Caribische eilanden in het Antilliaanse gebied, heeft een enorme aanzuigende werking op toeristen uit alle delen van de wereld. Daarbij zullen veel Amerikaanse toeristen voet aan wal zetten vanaf de vele cruise schepen die bijvoorbeeld Curacao aandoen. Dat Bonaire vooral voor duikers uit heel veel landen een plaats van bestemming is laat daarnaast niet onverlet dat er op het gebied van natuur heel veel te beleven is. Bovenal zullen deze eilanden vooral een bestemming zijn voor Nederlandse toeristen omdat het natuurlijk toch een stukje tropisch Nederland is. voor u is het dan heel erg mooie als u last minute Curacao kunt bezoeken omdat u dan daardoor veel geld op uw vakantie kunt besparen. Dit is vooral handig omdat u dan meer geld over houdt voor andere leuke dingen die u wellicht ook graag wilt doen. Toch is het voordeel van last minute Bonaire aandoen vooral dat het u de mogelijkheid biedt om naar een stukje ver en tropisch Nederland op vakantie te gaan terwijl uw budget dit in andere gevallen wellicht niet toe zal laten.

Previous post Last minute Turkije
Next post Phuket