De Turkse kusten zijn in de afgelopen decennia een belangrijke vakantiebestemming geworden voor veel Europeanen. Ook veel Nederlanders trekken vandaag de dag maar al te graag naar Turkije. Steden als Antalya, Side en Marmaris zijn dan ook grotendeels gebouwd om al die toeristen te kunnen huisvesten, voeden en verzorgen. De weelderige stranden, de ongedwongen sfeer en de heerlijke temperatuur zorgen ervoor dat toeristen jaar in, jaar uit terug blijven keren naar dit deel van Klein-Azië. Bovendien is er in en rondom de steden vaak genoeg te doen. Zo zijn er zowel moderne, als authentieke uitgaansgelegenheden, culturele bezienswaardigheden en heeft men over het algemeen een breed aanbod aan excursies, zodat u Turkije van binnen en van buiten kunt ontdekken.

Als dit u aanspreekt, hoeft u niet tot de volgende zomervakantie te wachten om te vertrekken. U kunt namelijk ook heel goed last minute Turkije bezoeken, want naast het feit dat het hier het hele jaar erg lekker weer blijft door het mediterrane klimaat, heeft u ook het gehele jaar een uitgebreid aanbod van accommodaties, zodat u altijd een verblijf op maat zult vinden. Natuurlijk zijn de all inclusive accommodaties zeer populair. Hier kunt u onbeperkt en onbezorgd genieten van alle luxe die de accommodatie te bieden heeft. Maar u vindt aan de Turkse kuststroken ook genoeg hotels en appartementen, die in luxe variëren. Het aangename klimaat en het uitgebreide aanbod van accommodaties maken een last minute naar Turkije goed mogelijk en vaak ook zeer voordelig.

Dat Turkije als vakantiebestemming alle soorten vakantiegangers aanspreekt, wordt wel duidelijk wanneer men de onbegrensde mogelijkheden van het land gaat opsommen. De culturele erfenis van de oude Grieken, de Romeinen, de Byzantijnen en de Osmanen is her en der te vinden in oude tempels, paleizen en moskeeën. Slechts enkele voorbeelden uit de waslijst van bezienswaardigheden in het land zijn de oud Griekse stad Hierapolis, de stad Konya of de terrassen van Pamukkale, waar u een unieke natuurschoonheid zult aantreffen. In een stad als Istanbul kunt u wel jaren rondlopen en nog steeds elke dag gefascineerd raken door de diversiteit, de levendigheid en de ongedwongen sfeer in de Turkse straten. Turkije is het kruispunt tussen oost en west, maar is het levende bewijs dat die twee culturen niet met elkaar hoeven te botsen.

Het moge duidelijk zijn dat een vakantie naar Turkije voor iedere vakantieganger aan te raden is. Of u nu van natuur of cultuur houdt, een actieve vakantie wil of lekker wil luieren aan het strand, hier bent u aan het juiste adres. En dat allemaal onder de heerlijke Turkse zon, waardoor de temperatuur vrijwel het gehele jaar zeer aangenaam blijft. Vergelijk Turkije vakanties op voor de beste deals en de scherpste prijzen. Dan hoeft uw welverdiende vakantie naar Turkije absoluut niet duur te zijn.

Previous post Gabon
Next post Tropisch Nederland