Zoals u mogelijk al weet, heeft u een brede keuze als u eenmaal besloten heeft op vakantie te gaan naar Spanje. U kunt gaan voor een zonnig eiland, een grote stad, het noorden, het zuiden, de kust, het binnenland… noem maar op. Ook voor het maken van een rondreis is Spanje zeer geschikt. Lees in dit artikel meer over de Spanje en de reizen die u naar dit mooie land kunt maken.

De eilanden

Spanje heeft verschillende eilanden. Op deze eilanden kunt u van alles vinden, van mooie natuur tot een wild uitgaansleven, van prachtige stranden tot fijne restaurants. De moeite waard dus om te bezoeken!

Het vaste land

Uiteraard kent Spanje ook een groot oppervlak aan vast land. U kunt hier verschillende grote steden vinden, zoals bijvoorbeeld Madrid en Barcelona. Deze steden bevatten veel cultuur in de vorm van onder andere musea en oude gebouwen, maar veel mensen bezoeken deze steden ook enkel en alleen om de mogelijkheid tot winkelen. Ontspannen kan hier in ieder geval!

Wat een uithoeken!

Omdat Spanje een groot land is, bestaan er grote verschillen tussen de verschillende uithoeken van dit land. Het is een groot verschil of u op bezoek gaat in het noorden of in het zuiden van Spanje, om maar een voorbeeld de noemen. Niet alleen het weer is vaak beter in het zuiden van Spanje, er zijn meer verschillen. Zo zijn de Spanjaarden in het noorden en zuiden verschillend van elkaar, er is een verschillende mentaliteit. Het zuiden is meer van de siësta’s en de typisch ‘warme land-dingen’, terwijl het noorden al een stuk meer meedraait in de westerse wereld en zich hier dus ook naar gedraagt. In noord-Spanje zult u een minder groot cultuurverschil ten opzichte van Nederland aantreffen dan in het zuiden van dit prachtige land.

Op naar het strand

Een ander verschil binnen Spanje is dat van het binnenland en de kust. Oké, als u toch van plan bent om een bepaalde stad te bezoeken moet u gewoon die kant op gaan, maar als u de keuze heeft kan het fijn zijn om aan de kust te verblijven. Voor veel mensen is het toch flink wennen aan de hete temperaturen die Spanje kent en als u dan aan de kust verblijft en er tijdens uw vakantie een verkoelend briesje bij cadeau krijgt… dat kan enorm fijn zijn.

Rondreizen door Spanje

Spanje is dan wel een groot land, maar het is een erg geschikt land om door rond te reizen. Dit komt omdat mooie plekken in Spanje nooit écht ver uit elkaar liggen en zeker per auto, maar ook met de trein, zijn deze afstanden goed af te leggen. Dit houdt dus in dat u gemakkelijk een groot deel van Spanje kunt zien, zelfs al in korte tijd! Spanje kent ook talloze campings waar je je tentje op kan zetten, zo ben je lekker vrij en kun je gaan en staan waar je wil! Zorg echter wel voor een goede kampeeruitrusting die je bij de betere kampeerwinkel kunt krijgen.

Spaanse taal

In Spanje wordt Spaans gesproken. Spaans is met recht een wereldtaal want ruim 300 miljoen mensen op de wereld spreken Spaans. Spaans valt onder de Romaanse talen net als Italiaans en Portugees. Veel Nederlanders willen graag Spaans leren omdat het erg praktisch is tijdens de vakantie. Met een cursus Spaans leer je meer over het dagelijkse leven in Spanje en wat normale omgangsvormen zijn in Spanje. Daarnaast speelt de Spaanse taal een belangrijke rol bij handel met Zuid-Amerika.

Ontdek het zelf!

Ik heb nu een aantal kenmerken van Spanje genoemd en omschreven. Uiteraard kent Spanje nog veel meer kenmerken die af te leiden zijn uit de landkaart, maar deze kenmerken zult u zelf moeten ontdekken tijdens uw reis naar Spanje. Spanje heeft voor iedereen wat wils, dus zet de stap en bezoek dit prachtige land!