Wil jij een dagje naar het strand in Nederland, maar weet je niet welk strand? Dan zijn hier voor jou de beste stranden van Nederland. Wat overigens leuk kan zijn als je met een hele club vrienden naar het strand gaat, is een busje huren bij een autoverhuurbedrijf. Je kunt dan afspreken dat de chauffeur niet drinkt zodat de rest van de groep heerlijk kan chillen op het strand met een biertje of een wijntje.

Domburg

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. In Domburg wordt het strand gecombineerd met natuur en een indrukwekkend historisch stadje vlak achter de duinen. Het strand is ook al meerdere keren onderscheiden. In 2017 kreeg dit strand voor de 28ste keer de internationale ‘blauwe vlag’ milieuonderscheiding.

Honden
Alle honden zijn verboden tussen 10:00 en 19:00 tijdens de periode 1 mei tot 15 september. Buiten deze tijden mogen alle honden op dit strand.

Westenschouwen

De Westenschouwen is een hele mooie, rustige badplaats in het Zeeuwse Schouwen-Duiveland met een enorm breed strand. De Westenschouwen is een van de mooiste stranden van Nederland door de rust en breedte van het strand. Er zijn maar heel weinig strandtenten te vinden, waardoor het zelfs in de zomer, lekker rustig is. Daarnaast heb je vlak achter de duinen een prachtig bos waar je lekker in kunt wandelen.

Honden
Honden mogen het hele jaar door op het strand komen maar van 15 mei t/m 15 september moet de hond wel aangelijnd zijn tussen 10:00 en 19:00 uur.

Kijkduin

Kijkduin is zeker kleiner dan de meeste stranden, maar dit geeft Kijkduin ook juist zijn charme. Rondom het strand zijn veel verschillende activiteiten, je kan dan denken aan karten, fietsen of shoppen. Op Kijkduin staan ook verschillende huisjes die je kunt huren of kopen. Als je dan wakker wordt zie je meteen het strand.

Honden
Op dit strand mogen vanaf het kijkduinpark (aan het einde van parkeerterrein Machiel Vrijenhoeklaan) tot aan Monster honden het hele jaar los. Voor de overige delen van het strand mogen honden tussen 1 oktober en 15 mei de hele dag loslopen. Daarnaast mogen de honden alleen loslopen tussen 21:00 en 07:00 uur.

Egmond aan zee

Het Egmondse strand is vooral geliefd bij mensen die van gezelligheid houden. Op het strand kan je lekker een zonnebad nemen of een strandwandeling maken. Ook is er voor kinderen veel speelplezier, en kunnen er veel watersporten worden uitgevoerd. En op de drukke dagen zijn er altijd genoeg badmannen en badvrouwen.

Honden
Op dit strand zijn honden toegestaan. Tussen 1 mei en 30 september mogen honden tussen 10:00 en 19:00 aangelijnd op het strand. Buiten deze tijden mogen ze loslopen. Tussen 1 oktober en 30 april mogen honden altijd loslopen op dit strand.