Droom je van een tropische, winderige locatie waar je dagelijks kunt kitesurfen? Het liefst zonder wetsuit aan zodat je je heerlijk vrij kunt voelen? Maak je dan klaar voor vertrek en vul je rugzak met je kitesurfkit om op weg te gaan naar de meest avontuurlijke kitesurflocaties van je leven.

kitesurf vakantie portuga;Obidos, Portugal

Naast dat Portugal een populaire vakantiebestemming is bij veel Nederlanders, ben je ook aan het juiste adres voor een kitesurf vakantie in Portugal. Er wordt in Portugal op verschillende spots gekite langs de kust. Een populaire spot is de lagune van Obidos (80km boven Lissabon).

De Lagune van Obidos is Europa’s grootste zoutwater lagune en biedt daarom perfecte omstandigheden voor kitesurf-liefhebbers. De lagune bestaat uit kleine golfjes en ondiep water. Ideaal om je sprongen te oefenen zonder dat je van het bord valt of door stroming in de oceaan wordt getrokken.

Maui, Hawaii

Kitesurfen op Maui, in Hawaii, is een complete tropische-paradijs-ervaring. Het hele jaar door zijn hier constante passaatwinden, waardoor het een van de beste locaties ter wereld is voor sporten, gebaseerd op wind. Het eiland is het hele jaar door warm, dus het is perfect voor zowel beginners als gevorderden.Maui, Hawaii

De sterkste winden zijn te vinden van april tot oktober; en voor degenen die op zoek zijn naar enorme golven, is de winter (oktober tot april) de tijd om hier te zijn. Als je overdag niet van de wind of het Kanaha-strand geniet, kun je genieten van de weelderige natuur, de ongelooflijke zonsondergangen, feesten in Luaus en de laidback Maui-sfeer.

Sydney, Australië

Sydney is misschien niet een wereldberoemde bestemming voor kitesurfen en windsurfen, maar er zijn veel kitesurfspots, vooral rond de Botany Bay. Dus ben je binnenkort down under in Australië? Ervaar dan de vrijheid op een kitesurfboard in gezelschap van de Aussies.

Cabarete, Dominicaanse Republiek

Aan de noordkust van dit Caribische eiland, zijn er op Cabarete het hele jaar door consistente winden te vinden; waardoor het perfect vlak water biedt. Cabarete kitesurfen biedt een mix van prachtige zandstranden en warme turquoise zeeën en als je meer landinwaarts gaat, kom je prachtige ongerepte landschappen tegen.

Je vindt er het hele jaar door een relaxte kite-surfvibe. Het gebied is gesplitst voor kitesurfers en windsurfers; Cabarete Kite Beach voor de kiters, en windsurfers voornamelijk in Cabarete Bay. De gebieden liggen op 15 minuten van elkaar langs het strand. De windomstandigheden in Cabarete zijn het hele jaar door redelijk goed en de zomermaanden (juni tot augustus) uitzonderlijk betrouwbaar voor een perfecte kitesurf-wind.

Kite Surfen, Watersport, Kitesurfer, Sport, WindSri Lanka

Als je op zoek bent naar kitesurfen in Sri Lanka, zijn er twee ‘winderige seizoenen’: de meest winderige wordt veroorzaakt door de zuidwestelijke moesson, die van mei tot september is. Van december tot maart komt de noordwestelijke moesson in actie met een beetje minder kracht.

Er zijn golfspots, vlakke water lagunes, en warme tropische wateren. Tel daar de vriendelijke lokale bevolking bij op, lekker eten, goede prijs-kwaliteit-verhouding, interessante cultuur en veel watersporten zoals (kite)surfen, wakeboarden, SUP en duiken. Je zou dit de ideale kite- en windsurfbestemming kunnen noemen.

 

Previous post Weekend Berlijn
Valletta kanonnen Next post Malta