Month: juli 2017

De top-vijf cosmetische ingrepen van nu

Cosmetische ingrepen zijn vandaag de dag enorm populair. Een rimpeltje hier en daar minder, een filler in de wangen en een beetje de boel laten liften en plots ben je tien jaar jonger. Het is heel makkelijk om je op het ‘negatieve’ te richten, waardoor we snel in de spiegel kijken naar alles wat minder goed is aan onze uit. Cosmetische ingrepen worden goedkoper en, over het algemeen, een stuk veiliger. Hieronder beschrijven we de top vijf van de meest populaire cosmetische ingrepen.

De drang naar cosmetische verbetering

De populariteit van onze cosmetische ingrepen heeft verschillende oorzaken. Eén hiervan is de opkomst en verspreiding van onze social media. Als we alleen al naar de Nederlandse gebruikers kijken op de populairste sociale media kanalen onder jongeren, Snapchat en Instagram, dan zien we daar al een aanzienlijk aantal gebruikers. Snapchat heeft ruim één miljoen Nederlandse gebruikers, bij Instagram is dit ruim het dubbele. Vooral onder jongeren zijn deze kanalen het populairst, met de piek rond de 15 t/m 19 jaar.

Dankzij ons social media gebruik is het voor ons gemakkelijk om alle positieve en perfecte beelden van onszelf te delen met de wereld. Hierdoor ontstaat een bepaald nieuw schoonheidsideaal en dat bepaald voor een groot gedeelte hoe wij er dagelijks graag uit willen zien.

Maar uiteraard zijn er grenzen en is er altijd zoiets als ‘teveel’. Wanneer je duidelijk weet waar de grens ligt, is het gemakkelijk om te experimenteren.

De top vijf populairste ingrepen

In de afgelopen jaren is het aantal cosmetische ingrepen zeven keer zoveel toegenomen. Uit Amerikaans onderzoek van American Society of Plastic Surgeons werden er in 2016 ruim 1,8 miljoen ingrijpende operaties uitgevoerd en 15,5 kleinschalige ingrepen. Er is dus een onderverdeling gemaakt in twee categorieën: kleine en grote ingrepen.

Ingrijpende operaties – 2016 ten opzichte van 2015:
  • Borstvergroting (stijging van 4%);
  • Liposuctie (stijging van 6%);
  • Neuscorrectie (stijging van 2%);
  • Ooglidcorrectie (stijging van 2%);
  • Facelifts (stijging van 4%).
Kleine cosmetische ingrepen – 2016, ten opzichte van 2015:

Botox
De nummer kleine cosmetische ingreep. Het taboe rondom Botox verdwijnt langzamerhand. Vaak gaat het ook om een dermate kleine ingreep, dat het nu veel vaker voorkomt. In 2016 waren er alleen in Amerika al ruim zeven miljoen ingrepen.

Er is ook een hoop mogelijk met botox en zowel het middel, als de techniek, is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om botox te gebruiken als cosmetische toepassing, maar ook als praktische. Zo kan het overmatig zweten tegen gaan.

Fillers
Fillers staat direct onder botox en wordt vaak ook gecombineerd. Ruim 2,6 miljoen ingrepen in 2016

Chemische peeling
Hoewel de naam niet veel goeds voorspeld, staat deze behandeling toch op nummer drie in de lijst. Ruim 4% meer dan in 2015.

Laserbehandeling haar:
Een gedeeltelijke of complete laserbehandeling tegen overtollig haar staat op nummer 4 in de lijst. Ruim 1,1 miljoen behandelingen in 2016.

Microdermabrasie:
Voorheen nam deze de plek van de chemische peeling in, maar dankzij de komst van deze laatste speler, is de populariteit van microdermabrasie gedaald naar de vijfde plaats. Desalniettemin toch nog in de top vijf, met ruim 775.000 behandelingen in 2016.

 

Een hoop geknutsel
Kortom, er wordt nog een een hoop geknutseld aan ons uiterlijk. Dat is niet altijd verkeerd. In vele gevallen kan het ons net iets meer zekerheid geven, wat meer uitstraling en de durf om in de maatschappij mee te draaien. Maar zoals bij alles: teveel is nooit goed!

 

Top

Het échte kamperen: een aantal survivaltips!

Juli en augustus, de twee maanden waarin wij als echte Hollanders op pad gaan naar de beste vakantiebestemmingen. Waar stellen graag de grote vliegmachine pakken om naar het warme zuiden te trekken, zijn gezinnen eerder content met een sleurhut en een goede camping. De laatste jaren is de term Glamping ook een doorslaand succes gebleken. Kamperen maar dan op z’n luxe, zonder WC rol over de camping of te korte bedjes, maar met vloerverwarming en een dikke Auping.  

Het echte kamperen is verheven tot een vak, voor bedreven camping liefhebbers. Daarom de uitgelezen kans om een kleine kampeer survival gids te schrijven. Hieronder een aantal tips om de vakantie door te komen.

 

Sluit niet alle luxe uit!

Wanneer we aankomen op dat ene mooie stukje grond, tussen de tent van de Duitse buurman en de camper van het Franse stel, is het tijd om sleurhut uit te pakken en de tent op te bouwen. Hier lopen we al tegen het eerste obstakel op: de haringen de grond in slaan. Als het uiteindelijk met man en macht lukt om de haringen netjes de grond in te krijgen en je nog net het dynamiet achterwege hebt kunnen laten, moet je alweer door naar het volgende obstakel: het opbouwen van de tent. En zo gaat het wel even door.

‘Echte mannen’ zijn geneigd om alles zelf te willen doen, zoals dat vroeger ook gebeurde. Maar ja, dat kost heel veel tijd en zorgt vaak voor heel veel irritatie. Dus, sommige luxe hoef je niet op te geven. Er zijn genoeg handige hulpstukken om alle ‘gevaren’ van het kamperen te kunnen tackelen. Van haring-harpoenen tot draagbare toiletten en plaszakken. Als je dan toch gaat kamperen, doe dat dan nog wel met plezier. Een beetje hulp zorgt voor een fijne en gezellige vakantie.

Kan heel warm zijn, maar ‘s avonds is het meestal koud

Veel voorkomende fout van beginnende kampeerders: niet genoeg isolatie. Overdag is het vrij warm, maar ‘s avonds kan het flink afkoelen. Wat doe je ertegen? Simpel: isoleren en indekken. Niet van de tent en sleurhut, dat is vrijwel onmogelijk. Maar van onszelf. Zorg ervoor dat je jezelf warm kan houden, zodat je ook s nachts nog gemakkelijk kan klaverjassen.

Een echte pro-tip is het warm houden van je voeten. Kou is nooit leuk, maar zodra je voeten koud zijn, kun je het wel vergeten en wordt je zeker niet meer warm. Daarom is het misschien, boven alles, het belangrijkst om je voeten warm te houden. Hoe doe je dat? Zorg voor goed schoeisel en goede sokken. Maar bovenal: zorg dat je comfortabele sloffen hebt voor in de avond. Deze sloffen van Texelana zijn bijvoorbeeld allemaal gevoerd met de beste schapenwol van Nederland. Gegarandeerd dat je hiervan flinke opvliegers krijgt en geloof me, deze wil je graag in de kou.

Pinterest is een beste vriend

Ja, meestal wordt pinterest wel gezien als ‘het vrouwending’. Het sociale mediakanaal waarmee het gemakkelijk is om virtuele prikborden aan te maken is vooral bekend onder de doe-het-zelvers en de creatieven. Maar ook creatieve mannen kunnen hier naar hartelust hun bijzondere doe-het-zelf projecten vinden. Pinterest is ontzettend handig om te leren hoe je met huis-tuin-en-keukenspullen toch een barbecue of een meubilair kan maken. Haal de innerlijke McGyver in je naar boven en klus zo je hele camping huisraad bij elkaar.

Verzeker je goed

Wellicht een open deur, maar jezelf verzekeren voor ongevallen is altijd ontzettend belangrijk. Wanneer je gaat kamperen heb je niet direct meer risico op gevaar, maar al de handenarbeid kan wel eens voor ongelukjes zorgen. Daarom is het heel belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten.

Maar dat niet alleen. Al die slechte Belgische en hobbelige Franse wegen zorgen ervoor dat je camper, vouwwagen of sleurhut genoeg te verduren krijgt tijdens de reis. Het is daarom altijd ontzettend belangrijk om te kijken naar een passende verzekering voor je mobiele thuis.

Kijk bij het kiezen van een verzekering ook naar wat de vergoeding is bij hagel- en stormschade. Je tweede thuis is toch wat fragieler dan zijn grotere, stenen broer. Daarom is het belangrijk dat je jezelf laat indekken voor de meest voorkomende ongevallen.

Een beladen caravan is een veilige caravan

Dan nog een puntje: als je op stap gaat met je sleurhut, is het belangrijk om te beseffen dat het rijden met z’n gevaarte achter je toch wat anders dan gewoon auto rijden. Daarom is het belangrijk om je caravan goed te beladen, zoals ze dat noemen. Dat is niet het volstouwen van je caravan met spullen, maar het juist balanceren en het verdelen van de zwaarte van je caravan.

De globale regel is: Zware dingen plaats je op de as van de caravan. Losse onderdelen kunnen vaak meegenomen worden in de auto, maar wanneer je de opklaptafel en -stoelen niet meer kwijt kan, plaats deze dan zo dicht mogelijk op de as van de caravan. Mocht dat niet passen, dan het liefst voor de as. Dit voorkomt dat je caravan gaat slingeren wanneer je ermee rijd.

Fietsen moet je sowieso niet plaatsen op achterkant van de caravan, maar achterop de auto. Anders treed het hefboomeffect in werking en klapt de caravan tijdens het rijden van de trekhaak. Dat zijn niet de fijnste momenten op de snelweg.

Door je caravan juist te beladen, rijdt het veel prettiger en gaat het makkelijker op drempels en in kuilen. Het risico op slingeren is veel lager en daardoor de reis een stuk veiliger. Ook de verzekering is hier heel blij mee. Daarnaast heb je ook minder kans op een klapband en verbruik je minder brandstof. Even wat werk stoppen in het juist beladen van je sleurhut zorgt voor meer gemak, plezier en een goedkopere reis.

Maar vooral: Geniet!

Maar uiteraard is het belangrijkste van de hele reis: Geniet! Het is vakantie. Je hebt hier maanden naar uitgekeken en het moment is dan eindelijk daar. Wanneer je al het voorwerk, de reis en het opzetten van je slaapverblijf hebt doorstaan, kun je heerlijk genieten van je biertje of je wijntje en een goed gesprek met de Nederlandse overburen. Cheers en geniet ervan.

Top

De wijnroute van Zuid-Afrika

Voor de Bourgondiërs onder ons is de wijn/tuinroute in Zuid-Afrika ideaal! Een route waarbij je het mooiste van het zuiden van Zuid-Afrika verkent. Geniet van schitterende natuur, heerlijk eten & drinken en het goede leven. Er is ruimte voor activiteiten, maar ook zeker voor ontspanning!

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden die je tegenkomt tijdens de wijnroute zijn met recht ‘bijzonder’ te noemen. Je komt langs wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals de beroemde Tafelberg in Kaapstad, die je gezien móet hebben! Maar daarnaast ga je ook veel hoogtepunten beleven die wat minder beroemd zijn. Zo ga je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de goede doelen in de townships, fiets je door de groene wijnlanden en kan je zelfs op een struisvogel rijden! Ook is er natuurlijk tijd om te relaxen op de mooiste stranden die Zuid-Afrika te bieden heeft. Benieuwd naar de andere activiteiten? Bekijk de Wijnroute Zuid-Afrika pagina van Footprint Travel.

Lokale producten

De gehele route staat naast de bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden ook in het teken van lokale producten! Het heet immers niet voor niets de ‘wijnroute’. Zo ga je op een kooksafari in de Bokaap en is er een wijnproeverij met wijnen die in dezelfde omgeving gemaakt worden, namelijk in Stellenbosch. Stellenbosch staat daarnaast bekent om de witte Cape Dutch huizen uit de tijd dat de Nederlanders heerste in Zuid-Afrika. Een ideale combinatie van cultuur en wijn!

Footprint Travel

Je boekt deze fantastische reis naar Zuid-Afrika via Footprint Travel. Footprint Travel is een reisorganisatie die uitsluitend duurzame reizen aanbiedt en tevens de lokale bevolking ondersteund. Footprint Travel stuurt altijd eerst zelf medewerkers op pad om de reizen samen te stellen en te kijken waar de lokale bevolking in betrokken kan worden. Tevens wordt er gekeken naar bedrijven die meewerken aan de reizen en of deze allen voldoen aan de maatschappelijk normen die Footprint Travel hanteert. Bekijk hier alle Zuid-Afrika reizen van Footprint Travel.

Top

Leuke dingen om te doen bij warm weer!

Het heeft dan wel even geduurd maar dan is het toch eindelijk zo ver, het is lekker weer buiten! Met natuurlijk af en toe een flinke bui zoals het in Nederland altijd gaat. De terrassen zitten ontzettend vol, het strand is zo vol dat je handdoek bijna nergens meer kan liggen en de liters zonnebrand crème vliegen er doorheen. Er zijn natuurlijk nog vele andere leuke dingen je kunt doen tijdens het lekkere weer. Hierbij hebben wij een lijstje voor je met leuke dingen om te doen. Tijd voor vakantie in eigen land!

Pretpark

Heerlijk naar een pretpark met het warme weer, met 100km/h in een achtbaan zitten om een beetje verkoeling te krijgen, of toch in die waterattractie waar je zeiknat uitkomt? In een pretpark is het altijd gezellig, wel moet je rekening houden met lange wachtrijen waar je soms lang in de zon kan staan. Zorg daarom voor voldoende drinken, zonnebrand crème, een zonnebril en natuurlijk iets luchtigs kwa kleding. Zo maak je het een stuk dragelijker als het heel heet is.

Zwemmen

Echt een goede manier nodig om af te koelen en te genieten van het warme weer? Dan is zwemmen natuurlijk een goede bezigheid, waar je rekening mee moet houden dat een zwembad een maximaal aantal mensen binnen kan laten. Op hele warme dagen is het dus mogelijk dat een zwembad aan de maximale capaciteit zit er je er niet meer in mag. Ga dus een beetje vroeg weg!

Het strand

Een kleurtje krijgen en ook een lekkere duik in de zee? Dan ga je natuurlijk naar het strand! Bij lekker weer is het hier altijd druk, dus als dat niet je ding is dan is een lokaal strandje misschien beter dan bijvoorbeeld Scheveningen.

Speeltuin

Als je kinderen hebt kan je naar een buitenspeeltuin gaan zoals bijvoorbeeld het Linnaeushof, hier zijn vele dingen te beleven. Er is deze speeltuin ook veel waterpret te beleven.

Dierentuin

Een dierentuin kan ook heel gezellig zijn met het warme weer, of de dieren zo actief zijn dat is nog maar afwachten. Mogelijk dat bepaalde dieren nauwelijks te zien zijn omdat die ergens weggedoken in de schaduw zitten of diep onderwater zitten.

Openluchtmuseum

Zin om een leerzame dag te hebben en te genieten van het lekkere weer? Er zijn diverse openluchtmusea in ons land voor jong en oud.

Rondvaartboot

Heb je plannen om een stad te bezoeken? Dan is het wellicht een leuk idee om naar Delft of Amsterdam te gaan. Daar heb je rondvaartboten die meerdere keren per dag een leerzame maar ook zeker een leuke vaart maken door de grachten.

Shoppen

Een lekker dagje door de stad struinen op zoek naar zomerkoopjes! Tussendoor ergens een ijsje halen en een beetje verkoeling zoeken in de winkels met airco. Prima bezigheid die ook niet lang hoeft te duren.

Picknicken

Toe aan een rustig dagje? Zoek een leuk plekje in de buurt en ga lekker picknicken! Neem allemaal lekkere hapjes mee zoals tapas en toastjes. Een picknick hoeft ook niet zolang te duren vergeleken met de andere uitjes hierboven.

Top