Het heeft dan wel even geduurd maar dan is het toch eindelijk zo ver, het is lekker weer buiten! Met natuurlijk af en toe een flinke bui zoals het in Nederland altijd gaat. De terrassen zitten ontzettend vol, het strand is zo vol dat je handdoek bijna nergens meer kan liggen en de liters zonnebrand crème vliegen er doorheen. Er zijn natuurlijk nog vele andere leuke dingen je kunt doen tijdens het lekkere weer. Hierbij hebben wij een lijstje voor je met leuke dingen om te doen. Tijd voor vakantie in eigen land!

Pretpark

Heerlijk naar een pretpark met het warme weer, met 100km/h in een achtbaan zitten om een beetje verkoeling te krijgen, of toch in die waterattractie waar je zeiknat uitkomt? In een pretpark is het altijd gezellig, wel moet je rekening houden met lange wachtrijen waar je soms lang in de zon kan staan. Zorg daarom voor voldoende drinken, zonnebrand crème, een zonnebril en natuurlijk iets luchtigs kwa kleding. Zo maak je het een stuk dragelijker als het heel heet is.

Zwemmen

Echt een goede manier nodig om af te koelen en te genieten van het warme weer? Dan is zwemmen natuurlijk een goede bezigheid, waar je rekening mee moet houden dat een zwembad een maximaal aantal mensen binnen kan laten. Op hele warme dagen is het dus mogelijk dat een zwembad aan de maximale capaciteit zit er je er niet meer in mag. Ga dus een beetje vroeg weg!

Het strand

Een kleurtje krijgen en ook een lekkere duik in de zee? Dan ga je natuurlijk naar het strand! Bij lekker weer is het hier altijd druk, dus als dat niet je ding is dan is een lokaal strandje misschien beter dan bijvoorbeeld Scheveningen.

Speeltuin

Als je kinderen hebt kan je naar een buitenspeeltuin gaan zoals bijvoorbeeld het Linnaeushof, hier zijn vele dingen te beleven. Er is deze speeltuin ook veel waterpret te beleven.

Dierentuin

Een dierentuin kan ook heel gezellig zijn met het warme weer, of de dieren zo actief zijn dat is nog maar afwachten. Mogelijk dat bepaalde dieren nauwelijks te zien zijn omdat die ergens weggedoken in de schaduw zitten of diep onderwater zitten.

Openluchtmuseum

Zin om een leerzame dag te hebben en te genieten van het lekkere weer? Er zijn diverse openluchtmusea in ons land voor jong en oud.

Rondvaartboot

Heb je plannen om een stad te bezoeken? Dan is het wellicht een leuk idee om naar Delft of Amsterdam te gaan. Daar heb je rondvaartboten die meerdere keren per dag een leerzame maar ook zeker een leuke vaart maken door de grachten.

Shoppen

Een lekker dagje door de stad struinen op zoek naar zomerkoopjes! Tussendoor ergens een ijsje halen en een beetje verkoeling zoeken in de winkels met airco. Prima bezigheid die ook niet lang hoeft te duren.

Picknicken

Toe aan een rustig dagje? Zoek een leuk plekje in de buurt en ga lekker picknicken! Neem allemaal lekkere hapjes mee zoals tapas en toastjes. Een picknick hoeft ook niet zolang te duren vergeleken met de andere uitjes hierboven.

Previous post Valencia: de opbloeiende parel van Spanje
Next post De wijnroute van Zuid-Afrika