Heb jij ook altijd last met het inpakken van je koffers, omdat je het allemaal te veel word? Geen zorgen! Wij gaan je helpen. Lees hier de beste tips voor het inpakken van je koffers.

Onmisbaar

Sommige spullen zijn onmisbaar om mee te nemen op vakantie. Een identiteitsbewijs, paspoort, eventueel een visum, reispapieren en geld. Dit zijn dingen die je niet moet vergeten voor een relaxte vakantie.

Een mobiele telefoon is ook onmisbaar en de bijbehorende spullen zoals oplaadsnoertjes en (misschien) oordopjes. Eventueel een iPad en/of een zonnebril. Stop deze spullen in je handbagage op een veilige plek. Zorg ook ervoor dat je er makkelijk bij kunt.

Inpaklijstje

Om even bewust na te denken van wat je allemaal nodig hebt is een inpaklijstje erg handig. Je kunt er vroegtijdig mee beginnen zodat, als er iets in je opkomt wat je moet meenemen, je het gelijk kunt opschrijven. De meeste mensen kunnen een inpaklijstje niet in één keer opstellen, omdat je toch een paar spullen vergeet. Je hebt lijstjes die je met de hand kunt schrijven, maar tegenwoordig kun je dat ook online met bijvoorbeeld inpaklijst.nl en meenemen.nl. Het voordeel hieraan is dat je voorkomt het lijstje kwijt te raken. Daarnaast kun je de lijstjes bewaren voor een andere keer. De inpak app GetPacked is ook een goede inpak-assistent.

Gericht kiezen

Voordat je je kleding gaat inpakken check altijd het weertype. Als het een land is met een koud temperatuur zou ik vooral mijn dikke sloffen niet vergeten! Kijk ook naar hoe lang je weggaat en wat je allemaal gaat doen tijdens je verblijf. De ‘misschien heb ik het nodig’ moet je even vergeten. Vervolgens stop je dit alles in je bagage wat niet de bedoeling is, dus kies gericht. Neem goede basic kleding mee die je kunt combineren. Bedenk ook dat als je naar een afgelegen plek reist dat vrijwel alles daar te koop is.

Gewicht van je koffer

Als je een nieuwe koffer gaat kopen, kies dan geen koffer met een zwaar koffermodel. Hierdoor is een deel van het gewicht in beslag genomen door de koffer zelf. Tegenwoordig zijn er veel lichtgewicht koffers die stevig genoeg zijn.

Kleine tips:

–  Leg een paar dagen van tevoren je koffer klaar.
– Stop spullen in een plastic tas om te voorkomen dat er iets gaat lekken.
– Pak in aan de hand van je inpaklijst.

Previous post Met korting naar KidZcity
zoenen frankrijk Next post Franse cultuur & gewoontes: 5 dingen die moet weten