Month: oktober 2011

Egypte

Reizen naar Egypte

Welk land is er kleurrijker dan Egypte? U kunt er werkelijk alles vinden van zon, zee en prachtige stranden tot een verbazingwekkende historische cultuur en verschillende uitdagende activiteiten. Need we say more? Er gaat niets boven Egypte reizen.

Zonnig Egypte

Wilt u even niets aan uw hoofd? In Egypte kunt u de mooiste stranden bezoeken waar u niets aan uw hoofd zal hebben. Neem Hurghada en Sharm el Sheikh; prachtige, gezellige badplaatsen waar u bovendien de meest luxueuze hotels zult vinden. Aan de hele kuststrook van de Rode Zee vindt u niets anders dan goudkleurige zandstranden en helderblauwe golven. Geniet van de Egyptische zon aan de uitgestrekte baaien en kom geheel tot uzelf.

Actief Egypte

Wilt u juist even uit uw dak gaan? Ook dat kan tijdens een reis naar Egypte. Activiteit nummer één in Egypte is duiken. Dit kan bijvoorbeeld in het zogenaamde ‘duikparadijs’ Marsa Alam. De kleurrijke onderwaterwereld zal u niet gauw meer loslaten. De Rode Zee leent zich voor allerlei andere activiteiten zoals jetskiën en parasailen. Wilt u even niets in of op het water doen? Dan zijn een jeepsafari en een kamelentocht door de woestijn goede opties.

Cultureel Egypte

Naast spanning en ontspanning biedt Egypte u ook een flinke dosis cultuur. Struin over de vele Arabische marktjes in het land en snuif de geuren van allerlei soorten kruiden op. Ook de Vallei der Koningen, Aboe Simbel en de piramides en de sfinx van Gizeh kunnen natuurlijk niet ontbreken aan een reis naar Egypte.

Top

Malta

Zonovergoten baaien, ongerepte natuur en een een wereldschat aan cultuur. Malta is één groot openluchtmuseum en bevat alle ingrediënten voor een droomvakantie met de liefde van je leven. In nog geen paar uur vliegen bevind je je op dit idyllische eiland in het hart van de Middellandse Zee.

Eindeloze cultuur
Waar je ook kijkt, op Malta zie je overal spectaculaire architectuur. Van de oudste tempel ter wereld (gewijd aan de godin van de vruchtbaarheid) tot de indrukwekkende forten van St.John’s ridderorde, Romaanse catacomben en de meest barokke kathedralen. Romantici mogen de grot van Calypso niet missen!
De legende vertelt dat nimf Calypso Odysseus hier zeven jaar vasthield om hem lief te hebben.
Voor de hedendaagse bevolking van Malta zijn het katholieke geloof en entertainment van groot belang. Het hele jaar door worden dan ook indrukwekkende religieuze feesten en hoogstaande opera-, ballet- en theatervoorstellingen gehouden.

Rust en romantiek
Malta wordt geroemd om het schone strand en kristalheldere zeewater. Verscholen achter kliffen en inhammen tref je verrassend mooie baaien. En wat is er heerlijker dan na een uitgebreid zonnebad verder te genieten van de nieuwste spa- en wellness-faciliteiten? Over de archipel verspreid, aan de kust en midden in het oude centrum, liggen schitterende resorts waar je je hart kunt ophalen.

Betoverende natuur
Een korte boottocht brengt je van Malta naar de eilandjes Gozo en Comino. Hier heeft de tijd stilgestaan en gaat de natuur ongedwongen zijn gang. Dit is de plek bij uitstek voor een sportieve uitspatting of romantische picknick. De natuur van het Maltezer landschap brengt namelijk tongstrelende wijnen, kazen en likeuren voort. In de haventjes serveert men dagverse vis. Het eten, de valleien, kliffen, schilderachtige dorpjes en vriendelijke eilandbevolking stralen alles uit wat je een ware geliefde toewenst.

Trouwen op Malta
Trouwen op Malta: wat is er romantischer? Er zijn tal van trouwlocaties en stuk voor stuk, zijn ze adembenemend mooi. Zo zijn er de luxueuze hotels van waaruit je uitkijkt op het turkooizen water van de Middellandse zee, het statige stadhuis in Valletta, barokke paleizen met schitterende tuinen en landelijk gelegen herenboerderijen. Ook de romantisch verlichte straten van de Middeleeuwse stad Mdina zijn werkelijk een droomdecor voor
de mooiste dag van je leven.

De Maltezer archipel
De Maltezer archipel bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en Comino. De talen zijn Maltees en Engels, de munteenheid is sinds 1 januari 2008 de euro. De eilanden liggen strategisch in het hart van de Middellandse zee: 93 km ten zuiden van Sicilië en 288 km ten noorden van Afrika. Een fascinerende cultuur van eclectische tradities en gebruiken is het resultaat van ruim zevenduizend jaar geschiedenis. Langs de romantische straatjes van Malta’s steden en dorpen staan talloze kathedralen en paleizen. Op het platteland tref je ‘s werelds oudste ruïnes.
Tel daarbij het zonovergoten klimaat, de gastvrije bevolking en een bruisend nachtleven op en het wordt duidelijk waarom Malta de belangrijkste culturele bestemming van Europa is.
De frisse zeelucht en de smakelijke mediterrane keuken vormen de basis voor elke vakantie in Malta. Wellness centra bekommeren zich over je lichamelijke welzijn: binnen- en buitenzwembaden, sauna’s en stoombaden, massages en schoonheidsbehandelingen maken Malta tot een vakantiebestemming waar je echt kunt bijkomen en nieuwe energie kunt opdoen.

Geschiedenis
Mocht je jezelf willen verliezen in een stukje Mediterraanse geschiedenis, dan is het goed om te weten dat Malta vele eeuwen lang, van de Griekse oudheid tot en met de tweede wereldoorlog, van cruciaal strategisch belang was. De geschiedenis van dit kleine eilandenrijk is er één van bezettingen en veroveraars. De strategische ligging in de Middellandse Zee, tussen Europa en Afrika, precies halverwege Gibraltar en het Midden-Oosten maakte van Malta een perfect militair steunpunt. De Feniciërs, de Romeinen, de Arabieren, de Malteser Ridders en veel recenter de Engelsen – ze waren er allemaal, met slechts één doel voor ogen: de controle over het midden van de Middellandse Zee. Sporen van al deze culturen kan je nu nog steeds volop vinden in Malta. De oude hoofdstad Mdina draagt, naast de naam zelf, veel sporen van het Arabisch verleden. De hoofdstad Valletta is een openluchtmuseum. Ook de Engelse invloed is duidelijk zichtbaar: links rijden, Engelse telefooncellen en een prachtig zeevaartmuseum. Een van de best bewaarde geheimen van Malta zijn de prehistorische vondsten. Er staan tientallen megalithische tempels verspreid over het eiland. Het zijn stenen bouwwerken, waarvan sommige ondergronds. De oudste dateren van 3600 voor Christus en worden beschouwd als de oudste bekende vrijstaande stenen gebouwen ter wereld, zelfs ouder dan de pyramiden in Egypte.

Top