Month: april 2017

Wat is er zo leuk aan motorreizen?

Motorreizen maakt u natuurlijk het liefst op uw eigen motor. Een motorreis is voor iedere motorliefhebber de ultieme manier van op vakantie gaan. Meestal worden er tijdens dergelijke reizen behoorlijk wat kilometers afgelegd door de mooiste gebieden. Uiteraard kunt u een motorreis in uw eentje maken, maar is een georganiseerde motorreis niet veel leuker? Met een dergelijke motorreis komt u namelijk in contact met gelijkgestemden.

Onderdelen van een motorreis

Een motorreis kan uit verschillende zaken bestaan. Natuurlijk is het mogelijk dat u thuis wegrijdt en vervolgens een route aflegt met verschillende overnachtingsplaatsen. Daarnaast kunt u ook de keuze maken om met motor en al eerst naar een bepaald gebied te reizen en daar pas aan de daadwerkelijke motorreis te beginnen. Veel mensen maken deze keuze, en reizen bijvoorbeeld met de slaaptrein met motor en al naar Italië of andere bestemmingen. Pas als ze daar aankomen gaan ze pas beginnen aan hun echte motorreizen, waarbij ze door de mooiste gebieden reizen.

Overnachtingen

Aangezien een motorvakantie over het algemeen meerdere dagen duren moet er natuurlijk onderweg ook overnacht en gegeten worden. U kunt natuurlijk alles van te voren al regelen en boeken, maar u heeft dan niet de mogelijkheid om van de route af te wijken. Misschien houdt u liever van avontuur en reist u op de bonnefooi. In dat geval zult u wel iedere dag opnieuw op zoek moeten naar een slaapplaats. De meeste hotels hebben echter altijd wel kamers vrij. Mocht een hotel echter geen kamers meer over hebben dan kunt u altijd nog uw navigatiesysteem inschakelen om op zoek te gaan naar een ander hotel.

Populaire bestemmingen

Zoals al eerder genoemd is Italië een zeer populaire plaats voor motorreizen. Maar er is nog veel meer mogelijk! Wat te denken van de prachtige natuurgebieden in zowel België als Duitsland? of houdt u van wat meer avontuur en gaat u liever rijden door de wilde gebieden van bijvoorbeeld Zwitserland of de Scandinavische landen? Waar u heengaat met uw motorreis kunt u eigenlijk altijd zelf wel bepalen. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos, en wat heeft u meer nodig dan een stuk asfalt om op te rijden? Nog een andere optie wat heel veel Nederlanders niet weten, is de motorvakantie in eigen land. In Drenthe kunt u enkele prachtige motorroutes rijden zoals de Artlandroute en de Boortoren tocht. Wat is er zo leuk als van je eigen land kunnen genieten op de motor? Er is nog zoveel te beleven in eigen land, en je bent snel op plaats van bestemming. Als u wat langer wilt genieten van het mooie Drenthe kunt u ook een hotel boeken waarbij u helemaal tot rust komt en optimaal kunt genieten van de rust en mooie landschappen wat Drenthe voor u heeft te bieden.

Top